Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΟΑΕΕ κατά Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

«Καταχρηστική η απόφαση του ΦΣΑ για αναστολή εκτέλεσης συνταγών»

29/04/2011 | 22:17Τελευταία Ενημέρωση 22:17 29/04/2011
http://www.skai.gr/news/greece/article/168188/oaee-kata-farmakeutikou-sullogou-attikis-/

Με επανεξέταση όλων των συμβάσεων τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής προειδοποιεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών μετά την απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας να σταματήσουν από την προσεχή Δευτέρα να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες αυτές καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με δεδομένο ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο 2010.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Οργανισμό, η διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΟΑΕΕ, έχει καταβάλλει μέχρι και τον Φεβρουάριο 2011 όλες τις οφειλές που αφορούν τα φαρμακεία των περιοχών του Περιστερίου, του Ιλίου του Αιγάλεω, των Μεγάρων και της Ελευσίνας, ενώ η διεύθυνση των Ιλισίων του ΟΑΕΕ, έχει εξοφλήσει αντίστοιχες οφειλές προς τα φαρμακεία των περιοχών του Συντάγματος, του Παγκρατίου, του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους πέντε ταμείων δηλώνοντας ότι ζητούν την εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Φυγάδευσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο από ομιλία στους Αγ. Αναργύρους

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στα ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, όπου πραγματοποιούσε ομιλία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Οι αστυνομικοί φρουροί κατάφεραν και φυγάδευσαν τον υπουργό μακριά από το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομα λιποθύμησε.










http://www.skai.gr/news/politics/article/167271/fugadeusan-ton-andrea-loverdo-apo-omilia-stous-ag-anargurous/

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Boots φοροδιαφεύγει? Έλα δεν το πιστεύω....


Νοσοκόμες, φοιτητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι σε κοινωφελή ιδρύματα... Ανθρωποι με οικογένειες, που είτε χάνουν οι ίδιοι τη δουλειά τους είτε χάνουν τα οφέλη από ένα κράτος πρόνοιας που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Εκπρόσωποι τοπικών κοινωνιών που βλέπουν τις δημόσιες βιβλιοθήκες, τα κολυμβητήριά τους και τα πάρκα τους να κλείνουν...
Eναλλακτική λύση
Περισσότερες από 500.000 είναι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, μέχρι το 2015. Την ίδια στιγμή, οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώνονται στο σύστημα υγείας και οποίες οδηγούν, κατά πολλούς, στην μερική ιδιωτικοποίησή του, η αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και η περικοπή των επιδομάτων των φοιτητών, όλα αυτά συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό για τους Βρετανούς, οι οποίοι κατεβαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν, υποστηρίζοντας ότι όχι, τα πράγματα δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει εναλλακτική λύση, και αυτή βρίσκεται στα χέρια των τραπεζών που, παρότι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, εξακολουθούν να πλουτίζουν, και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να διασωθούν, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να κινηθεί εναντίον όσων φοροδιαφεύγουν;», υποστηρίζουν οι ακτιβιστές του κινήματος Uncut, το οποίο πρωτοέκανε την εμφάνισή του στη Βρετανία τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά επισήμως τα αυστηρά μέτρα λιτότητος της κυβέρνησης Κάμερον.
Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το Uncut, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης, έχει κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους διοργανώνοντας δεκάδες διαμαρτυρίες τόσο στο Λονδίνο, όσο και σε άλλες μεγάλες βρετανικές πόλεις, εναντίον γνωστών αλυσίδων καταστημάτων που ανήκουν στον Φίλιπ Γκριν, σημερινό σύμβουλο της κυβέρνησης για τις δημόσιες δαπάνες, τον οποίο κατηγορούν για φοροδιαφυγή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Επικεφαλής της εταιρείας Αρκάντια, ο Φίλιπ Γκριν είναι ιδιοκτήτης γνωστών καταστημάτων όπως το Bhs, to Topshop, το Dorythee Perkins κ.ά. Στο στόχαστρο των ακτιβιστών έχουν, τους τελευταίους μήνες, βρεθεί η αλυσίδα των φαρμακείων Boots, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 86 εκατομμυρίων λιρών το χρόνο, καθώς και πολυεθνικές όπως η εταιρεία Vodafone, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του περασμένου Σαββάτου, η οργή των διαδηλωτών στράφηκε, για τους ίδιους λόγους, και εναντίον του πολυτελούς καταστήματος Fortnum and Mason.
Το κίνημα που γεννήθηκε μέσα από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας στη Βρετανία, με σύνθημα «υπάρχει εναλλακτική λύση» πάντως, φαίνεται να περνάει και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ξεσηκώνοντας και εκεί όσους πιστεύουν ότι η λύση στην κρίση που βασανίζει τους πολίτες βρίσκεται στη φορολόγηση των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιρειών που εξακολουθούν να διοχετεύουν τα κέρδη τους στους φορολογικούς παραδείσους. Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για τους μικρούς», όταν τόσοι και τόσοι διασφαλίζουν τεράστια κέρδη μέσα από τη φοροδιαφυγή», υποστηρίζουν οι ακτιβιστές του κινήματος.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

«Κούρεμα» έως 41% σε κρατικά ομόλογα για προμηθευτές νοσοκομείων

Καθημερινή της Κυριακής03/04/2011 | 10:10Τελευταία Ενημέρωση 10:12 03/04/2011

Πάνω από ένα τρίτο είναι το «κούρεμα» που γίνεται στα ομόλογα που λαμβάνουν από το ελληνικό δημόσιο οι φαρμακευτικές εταιρίες ιατρο-τεχνολογικού υλικού, για χρέη του 2007, του 2008 και του 2009, όταν επιχειρούν να τα ρευστοποιήσουν.

Σύμφωνα με έρευνα της Καθημερινής, το «κούρεμα» υπολογίζεται από 35% έως 41%, ενώ το «κούρεμα» τριετούς ομολόγου, που λήγει στις 22 Δεκεμβρίου του 2013 φτάνει το 62, 8%.

Στελέχη πολυεθνικών φαρμάκου, ανέφεραν ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου ρευστοποίησαν τριετή ομόλογα στην Deutsche Bank και Goldman Sachs στο 64,3% της αξίας τους.

Άντε και στα δικά μας....

http://www.skai.gr/news/finance/article/166384/kourema-eos-41-se-kratika-omologa-/