Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας σύσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία των φαρμακείων. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας κ. Μανώλη  Αγγελάκα έλαβαν μέρος οι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.  Θεόδωρος Αμπατζόγλου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων/νος  Λουράντος, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κων/νος Κούβαρης και ο  Γραμματέας  της ΕΚΟ Φαρμακοποιών κ. Στέλιος Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν  οι τελευταίες ανακοινώσεις  του Υπουργείου Υγείας και οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου αναφορικά με τη λειτουργία  των φαρμακείων [ ωράριο λειτουργίας, περιορισμός ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών κλπ ]. Οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι η εφαρμογή και νέων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν στον αφανισμό των φαρμακοποιών ως λειτουργών της  δημόσιας υγείας. 

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας κ. Μανώλης Αγγελάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο Υπουργός Υγείας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σχετικά με το ωράριο  λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και με τα αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα που κατά καιρούς εξαγγέλλει, οδηγεί τους φαρμακοποιούς στην  εξόντωση. Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει το ρόλο και την προσφορά των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία και θα αντιταχθεί σε μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους και την παράδοση της λιανικής διανομής των φαρμάκων σε καρτέλ. Ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, που είναι επιθυμητός από όλους, δεν μπορεί να γίνει με αποφάσεις που απαξιώνουν το ρόλο των φαρμακοποιών, τους οδηγούν σε φυσική εξόντωση και παραγνωρίζουν τη διαχρονική τους σχέση και προσφορά προς το κοινωνικό  σύνολο».

2 σχόλια:

  1. Καλά, τυπώστε αυτό το κείμενο και κρατήστε το για να το ξαναδιαβάσετε όταν θα είναι η ΝΔ κυβέρνηση, ή αν φύγει ο Λοβέρδος από Υπουργός Υγείας και μπει κανένας δικός τους. Να δούμε τι θα λένε τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δικιο απόλυτο έξω απο τον χορό πολλα τραγούδια λένε
    Ολοι ειναι ιδιοι αλλαζουν όταν έχουν εξουσία στα χέρια τους
    Ο αγώνας μας συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή