Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Φαρμακοποιοί: Αναδίπλωση Λοβέρδου για το ποσοστό κέρδους

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=570854

Εμπόδιο στην προσπάθεια του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου να προχωρήσει στην αναθεώρηση του καθεστώτος του σταθερού ποσοστού κέρδους για τους φαρμακοποιούς αποτελούν οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στην εξόφληση των οφειλομένων τους προς τον κλάδο.

Ερωτηθείς από την "Α" στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) της χώρας, ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Για να πειράξουμε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει προηγουμένως ότι θα τους πληρώνουμε γρήγορα. Το εξήγησα αυτό και στον υπουργό των Οικονομικών, τον κ. Παπακωνσταντίνου".

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης με τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ): "Ο χαρακτήρας του 'κλειστού' για το δικό σας επάγγελμα συνίσταται στο σταθερό ποσοστό του κέρδους σας".

Β.Β.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή ή δε θα μας πληρώνουν, ή θα μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κατέβουμε κάτω από το 5μηνο στον ΟΠΑΔ δεν παίζει, οπότε μάλλον την έχουμε σκαπουλάρει. Για να μην αναφέρουμε και κάποια άλλα ταμεία όπως ΟΑΕΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή