Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

MEGA: Πρώτες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών

Το "χορό" των απεργιών ξεκινούν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, που αποφάσισαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, αναμένεται να εισηγηθεί να μην εκτελούνται οι συνταγές των ταμείων από την επόμενη Τετάρτη και οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα τους. Ο ίδιος πρόσθεσε σε δηλώσεις του: "Κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, με ανοιχτά διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, στα οποία θα έρχονται και θα πληρώνουν τοις μετρητοίς και θα εισπράττουν τα ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία"

Τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει τη διάσταση μεταξύ υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών, είναι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη, η διαμόρφωση του πληθυσμιακού κριτηρίου από 1 φαρμακείο / 1500 κατοίκους σε 1 / 1000 κατοίκους αλλά και η απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

Την Παρασκευή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη, ο Ανδρέας Λοβέρδος διευκρίνισε ότι η απαγόρευση ιδιοκτησιακού περιορισμού δε σημαίνει είσοδο επιχειρηματιών στο χώρο του φαρμακείου λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ανοίγει οποιοσδήποτε φαρμακοποιός φαρμακείο τηρουμένων μόνο των πληθυσμιακών κριτηρίων, όμως είπαμε όχι στα θέματα των εταιρειών"

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για θολό σημείο και ζητούν περισσότερη σαφήνεια στον όρο έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο εισόδου επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ ο Θ. Αμπατζόγλου, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τονίζει: "Απαγόρευση ιδιοκτησιακού περιορισμού. Όπως είναι διατυπωμένο αφήνει περιθώρια εισόδου επιχειρηματικών συμφερόντων σε ειδικά σημεία, προνομιούχα σημεία ή και άσχετων ακόμη με το επάγγελμα. Το θέμα αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί δεν πιστεύουμε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου