Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Έρευνα υπό αμοιβή

Αποκαλύψεις για τους επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες για τη νέα γρίπη
Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
04/06/2010 | 17:56
Τελευταία Ενημέρωση
18:04 04/06/2010

Υπολογίζεται ότι οι τεράστιες παραγγελίες των πανικόβλητων κυβερνήσεων απέφεραν στις φαρμακοβιομηχανίες το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
προηγούμενο1 από 1επόμενο
Από τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων αμείβονταν οι τρεις επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση πανδημιών γρίπης, όπως αυτής της νέας γρίπης H1N1 (γρίπης των χοίρων), συνιστώντας την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων αντιγριπικών φαρμάκων και εμβολίων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ. εργάζονταν για τις φαρμακευτικές εταιρείες Ρος και Γκλάξο Σμιθ Κλάιν, των σκευασμάτων Tamiflu και Relenza αντίστοιχα, αμειβόμενοι για το ερευνητικό και συμβουλευτικό τους έργο από τις εταιρείες παραγωγής των φαρμάκων αυτών.

Υπολογίζεται ότι οι τεράστιες παραγγελίες των πανικόβλητων κυβερνήσεων απέφεραν στις φαρμακοβιομηχανίες το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέλος της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε λόγο για πρόκληση αδικαιολόγητου φόβου και άσκοπη σπατάλη τεραστίων ποσών δημοσίου χρήματος.

Οι τρεις επιστήμονες είχαν δηλώσει εξαρχής στον Π.Ο.Υ. τη σύγκρουση συμφερόντων τους, κάτι που ο οργανισμός επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει. Σχετικά 
 AUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου