Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο γραμματέας του αγροτικού γιατρού

Λύθηκε το πρόβλημα έλλειψης υποδομών για ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα αγροτικά ιατρεία.
Το Υπ.Υγείας εξέδωσε την οδηγία για την έναρξη της e-συνταγογράφησης στον ΟΓΑ από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας παροχής υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία, Περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία).
Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο εδώ

Η λύση είναι απλή και ακολουθείται σε όλο το δημόσιο τομέα επί της παρούσας κυβέρνησης:

Την e-συνταγογράφηση θα την κάνει ο φαρμακοποιός.

Οι αγροτικοί θα γράφουν στο βιβλιάριο και εμείς θα περνάμε ηλεκτρονικά όταν έρθει ο παππούς στο φαρμακείο. Γιατί να μπερδευόμαστε σου λέει με συνδέσεις ιντερνετ, λαπτοπ και τα λοιπά. Αφού υπάρχουν τα κορόιδα.

Αναφέρεται επίσης ότι θα περνάμε τις φάρμακα σκανάροντας το barcode τους, μια λειτουργία που βέβαια δεν υφίσταται ακόμα, και μέχρι να υλοποιηθεί σε 1-2 χρονάκια θα τα περνάμε με το ονοματάκι τους.

Επίσης λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων που θα κάνει το φαρμακείο στο κράτος, γλιτώνοντας εκατομμύρια ευρώ από το Υπ. Υγείας και συμβάλλοντας στον μοναχικό αγώνα του λαοπρόβλητου και πολυαγαπημένου Lover, θα μας αποζημιώνει με το ιλιγγιώδες ποσό (πάρτε τα Vomex σας όλοι τώρα) των (0) μηδέν ευρώ ανά συνταγή.

Δηλαδή:
1. Θα κάνουμε τη γραμματέα του γιατρού
2. Θα παρέχουμε τη σύνδεση του ιντερνετ υπολογιστή τον εκτυπωτή και τα αναλώσιμα (χαρτιά, μελάνια)

Με μηδενικό ανταποδοτικό από το σύστημα υγείας.

Τα φαρμακεία μας στην υπηρεσία του ΕΣΥ. Το επιβάλει η κρισιμότης των στιγμών.

Αυτό θα πει Σοσιαλισμός: Εθνικοποίηση του οφέλους και ιδιωτικοποίηση των δαπανών.


Η παραπάνω παραδοχή ισχύει αντιστραμένη (Εθνικοποίηση των δαπανών και ιδιωτικοποίηση του οφέλουςγια μεγαλοεκδότες, μεγαλο-προμηθευτές του δημοσίου, μέλη του ΣΕΒ, ημετέρους και λοιπούς στηλοβάτες του συστήματος.


Και όταν επιτύχει το πείραμα με τα φαρμακεία στα χωριά προφανώς θα το εφαρμόσουν και στους ιδιώτες με τη νέα πλατφόρμα που θα προέλθει από τον διαγωνισμό των εκατομμυρίων ευρώ και προφανέστατα θα κατακυρωθεί στον εθνικό προμηθευτή υψηλής τεχνολογίας. Να μη κουράζεται κιόλας με δύο Points Of Data Entry... 

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΒΕ.ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ???ΒΕΒΑΙΑΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΜΕ.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή