Συνάντηση με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχε το μεσημέρι η υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη, με την οποία συζήτησε τις αλλαγές που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κος Δημήτρης Βαγιωνάς δήλωσε αμέσως μετά πως «η κα Κατσέλη μας διαβεβαίωσε, ως η αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει κανείς αιφνιδιασμός και ότι δεν θίγονται οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί από τον Π.Φ.Σ., όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια»
Μετά την δέσμευση της κας υπουργού, το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για να ξεκαθαριστούν τα βασικά ζητήματα των φαρμακοποιών, προτείνει στους τοπικούς Συλλόγους εκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες, να αναστείλουν την απεργία αύριο Τρίτη 11 Μαΐου.
Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. για να επανεκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις.
«Η κα Κατσέλη δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διάλογο με τον Π.Φ.Σ. επί των προτάσεων που έχουμε υποβάλλει και στο παρελθόν. Περιμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της υπουργού και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα» σημείωσε ο κος Βαγιωνάς.
Εκ του Π.Φ.Σ.
Για να δούμε τι καρότο μας κούνησαν.
κανε και ενα σχολιο συναδερφε...τα γραπτα σου μετρανε στα ματια μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκυρο μολις εστειλε SMS και Ο ΦΣΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήγια εμενα ειναι μια θετικη εξελιξη ωστοσο παρεμενω επιφυλακτικος διοτι αυτο που ζητηθηκε απο τους συλλογους ειναι η διαγραφη της σχετικης παραγραφου για τα φαρμακεια απο το μνημονιο...θα δουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδια τπτ δεν εξασφαλιστηκε , ο ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ καθησυχασμος ηταν αναμενομενη κινηση απο την κυβερνηση. Εξαλλου οι ιδιοι λεγανε "εσεις τι ξεσηκωνεστε , με εσας θα ασχοληθουμε το τελευταιο τριμηνο του 10".
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτος αυτου μην μου πει οτι εμπιστευεται κανεις αυτη την κυβερνηση...
Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο ΠΦΣ κάνει βεβιασμένες ενέργειες που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι διαβεβαιώσεις της Λούκα είναι κενές καθώς είναι με το ένα πόδι εκτός νυμφώνος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκούγονται διάφορες αρλούμπες και ράδιο αρβύλες ότι στο αγγλικό κείμενο του μνημονίου δεν υπάρχει η παράγραφος για το φαρμακείο, ότι μπήκε εκ παραδρομής.
Εγώ θα κρατήσω αυτά που είπε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κος Μόσιαλος και ο κος Πασχαλίδης (βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος):
"είστε πάρα πολλοί, πρέπει να μειωθείτε στους μισούς, έχετε μεγάλο ποσοστό κέρδους, βγάζεται πολλά και ΔΕΝ ΜΠΟΎΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
θα ηθελα το τελευταιο σχολιο σου στην αναρτηση μου
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://farmakopoioi.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html
το αγγλικο κειμενο του μνημονιου δεν μπορουμε να το εχουμε στη διαθεση μας?
ΑπάντησηΔιαγραφή(ολοι με το ενα ποδι εκτος νυμφωνος ειναι και με το αλλος στον...)
ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΨάχνω να το βρω (το αγγλικό κείμενο) αλλά no luck
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκεψου να το βρεις και πραγματι να μην υπαρχει μεσα η παραγραφος!θα πεσει πολυ γελιο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαντως πολλα πραγματα ειπωνονται προκειμενου να σε βαζουν σε διαπραγματευσεις και στο τελος να σου αφαιρουν κατι...
ακουσα επισης συναδερφο πριν λιγα λεπτα στην ετ3 ,ο οποιος ηταν παρων στη συναντηση, και δηλωσε οτι εκτος απο τα χωροταξικα και τα πληθυσμιακα, υπηρξε δεσμευση και για τη μη δημιουργια Α.Ε οπως επισης και για τη διατηρηση ενος κατωτατατου οριου πσοσοστου κερδους στη λιανικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικα το 35 παει περιπατο
επειδη δεν το εγραψα σωστα,μιλισε για δεσμευση σταθερου ποσοστου επι της λιανικης...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε παραπέμπω σε προηγούμενο post μου http://epharmakeio.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά τι είναι προαποφασισμένο ότι θα μας πάρουν? Γιατί κάποιον μπορεί να μη τον ενοχλούν τα πλυθησμιακά και το χωροταξικό γιατί είναι σε χωριό, και κάποιον άλλος να μην είναι βιώσιμος αν αλλάξουν αυτά (πχ σε πόλη).
Τι θα εκχωρηθεί? Δεν μας το λένε οι συνδικαλιστές μας από τώρα να μη χάνουμε και ώρα να γράφουμε???
με πρόλαβες...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες για να μη βλέπω TV τα χάνω αυτά...
Δηλαδή έθιγαν στο μνημόνιο όλα τα θέματα για να πετύχουν μια μείωση στο ποσοστό κέρδους?
Χμμμμ....
εγω θα ελεγα για αρχη μειωση του ποσοστου κερδους, το οποιο δεν ειναι και λιγο αν αναλογιστεις τον αριθμο των φαρμακειων σε σχεση με τον πληθυσμο...στη συνεχεια, αν λαβεις υπ'οψιν την μειωση μισθων-συνταξεων, της χονδρικης, του αυστηρου ελεγχου συνταγογραφησης και εναν ενδεχομενο υπαρχον δανεισμο του φαρμακοποιου(στεγαστικο-επιχειρηματικο κτλ) καποια φαρμακεια λογικα δεν θα αντεξουν...ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ωστοσο να κανω λαθος...
ΑπάντησηΔιαγραφήgabriel21
επισης σε καποιος αλλο site πηρε το ματι μου οτι συζητηθηκε ο εξορθολογισμος του κερδους...νομιζω στο iatronet...
ΑπάντησηΔιαγραφήgabriel21
Παιδια μην μπερδευεστε,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν υποθεσουμε οτι το ποσοστο κερδους σε ενα φαρμακειο ειναι 20% , μειωση 5% ειναι μειωση 20%(!!!!) στο εισοδημα του φαρμακοποιου.
Μην ξεχναμε οτι φετος ειχαμε ηδη 21.5% μειωση στο εισοδημα μας με την πτωση των τιμων.
Αυτο δεν συμβαινει σε κανενα αλλο κλαδο!
Δεν πιστευω οτι ολο το σκηνικο εγινε για να μας περασουν την μειωση του ποσοστου, παραειναι καλα στημενο για να ειναι αληθινο.
Μας καθησυχαζουν και ο κινδυνος της αλυσιδας παραμονευει.
Παπακωνσταντίνου πριν από 3 λεπτά στους Νέους φακέλους: Δεν θα υπάρξουν χαριστικές ρυθμίσεις-εξαιρέσεις όσον αφορά το άνοιγμα τον επαγγελμάτων. Σε κάθε επάγγελματικό κλάδο θα υπάρχει και εξειδικευμένη παρέμβαση Πχ. δικηγόροι για τη κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν το μετέφερα καλά αλλά αυτό ήταν το νόημα!!!!
τελικα μιλισε για μειωση ποσοστου κερδους?
ΑπάντησηΔιαγραφήgabriel21
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήgabriel νομίζω ότι το ποσοστό θα είναι το πρώτο βήμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλωστε όταν άρχισε η συζήτηση πριν από 4-5 μήνες με καθοδηγούμενες επιθέσεις ΜΜΕ και διαρροές, αυτός ήταν ο θρυλούμενος σχεδιασμός
Ν. Λυγερός
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν εξηγούμε σε γεοστρατηγικό πλαίσιο ότι ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η Σμύρνη, αλλά η Ανατολική Θράκη μέσω της Συνθήκης Λωζάνης το 1923, αντιμετωπίζουμε μια αναμενόμενη αντίδραση, η οποία δημιουργήθηκε από ένα πολιτιστικό δόγμα. Η καθαρή ανάλυση δεν εξασφαλίζεται όμως μονόπλευρα. Η ελληνική προσέγγιση του θέματος δεν εμπεριέχει ούτε τα στρατηγικά ούτε τα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεότουρκων και του Κεμάλ. Κατά συνέπεια, μοιάζει με την ανάλυση μιας σκακιστικής παρτίδας, όπου ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο παίκτες. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν εξηγούμε τίποτα και τα πλήγματα που έχουμε υποστεί παρουσιάζονται ως ακατανόητα για τη λογική μας. Ακόμα και δίχως να ενσωματώσουμε καθαρά γεωπολιτικά στοιχεία ή δεδομένα διεθνών σχέσεων, μια ιστορική και γεωστρατηγική ανάλυση ανακαλύπτει με μεγάλη άνεση τους πραγματικούς στόχους της τουρκικής προσέγγισης. Επειδή εμείς δεν δίνουμε και μεγάλη σημασία στη Θράκη και ειδικότερα η Ανατολική Θράκη, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές δεν είναι σημαντικές για την Τουρκία, όχι μόνο τότε αλλά και τώρα. Ιστορικά η Οθωμανική Αυτοκρατορία προέρχεται από τους Οσμανλίδες, οι οποίοι αποτελούν μία υποομάδα σε σχέση με τους Σελτζούκιδες, που γειτονεύουν με τις βυζαντινές ιδιοκτησίες στην Ανατολία. Αρχικά οι Οσμανλίδες δεν είναι κυρίαρχοι. Έχουν όμως το πλεονέκτημα να βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου με την Κωνσταντινούπολη. Οι κατακτήσεις των Μογγόλων στα βάθη της Ανατολής θα ασκήσουν μία πίεση πάνω στις τουρκικές φυλές. Κατά συνέπεια, το μέτωπο θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία. Η μεγάλη αλλαγή φάσης, όσον αφορά στη γεωστρατηγική, θα γίνει από τους Οσμανλίδες, οι οποίοι θα περάσουν τα λεγόμενα Δαρδανέλια για να πάρουν την Καλλίπολη το 1352 και να έχουν ως πρωτεύουσα την Ανδριανούπολη το 1361. Αυτή η αρχική εισβολή, που έπρεπε να είναι προσωρινή, μετατράπηκε τελικά σε μόνιμη και δημιούργησε δε facto ένα δεύτερο μέτωπο πίεσης πάνω στην Κωνσταντινούπολη. Με άλλα λόγια, η Θράκη και ειδικότερα η Ανατολική Θράκη δεν είναι μόνον ένας συνδετικός κρίκος για την Τουρκία, αλλά και το ιστορικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τώρα αν αυτό δεν αρκεί σε μας για να καταλάβουμε τη σημασία της περιοχής, είναι δικό μας πρόβλημα και όχι των γειτόνων μας. Η Θράκη επέτρεψε την Άλωση και αποτελεί σημείο συνεκτικότητας, όπως το απέδειξε αργότερα, το 1878, το Συνέδριο του Βερολίνου.
gabriel21...
Poison συμφωνώ για ότι οι αλυσίδες είναι προ των πυλών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια εμένα ο σχεδιασμός τους έχει ως εξής:
1. Μείωση ποσοστού κέρδους
-->>
2. Μη βιώσιμο φαρμακείο
-->>
3. Αλλαγή ιδιοκτησιακού
-->>
4. Αγορά φτηνών έτοιμων σημείων πώλησης από τις αλυσίδες
-->>
(5. Συνταγογραφία με δραστική ώστε να φύγει από τη μέση και ο γιατρός, καθώς η αλυσίδα θα έχει το δικό της brand και δεν θα χρειάζεται το γιατρό για προώθηση. Θα το "προωθεί" στο σημείο πώλησης)
ειπωθηκε στη γενικη συνελευση του Φ.Σ.Α...οσο και πτωχεινετε μην αφησετε τις θεσεις σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήgabriel21
Άλλωστε είναι κοινή πρακτική στις αγορές να προσπαθείς να ξεφτιλίσεις μια επένδυση πριν την εξαγοράσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία όλα αυτά που λέτε, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Το μικτό περιθώριο κέρδους 35% αντιστοιχεί σε μέσο καθαρό κέρδος 11%. Δεν μπορεί το πρώτο να κατέβει αλόγιστα γιατί αλλιώς πρακτικά δεν θα βγαίνει ο φαρμακοποιός. Και ας επιχειρηματολογίσει κάποιος αν το 11% είναι τόσο πια υψηλό σε σχέση με άλλους κλάδους.
2. Άντε και να μιλήσουμε για μείωση: μήπως θα συμμορφωθούν τα ταμεία και θα αρχίσουν να πληρώνουν εμπρόθεσμα; Η θα συνεχίσει ο φαρμακοποιός να πληρώνει κερατιάτικα το ΦΠΑ και το φόρο του για ανείσπρακτες οφειλές;
3. Ήδη η μείωση τιμών οδηγεί σε μέση μείωση του τζίρου κατά 21%.
4. Άντε και να υποθέσουμε ότι κάποιες αλυσίδες είναι στα σκαριά: νομίζει κανείς ότι δεν έχουν κάνει έρευνα αγοράς; Τις συμφέρει να μπουν σε ένα χώρο όπου οι τιμές θα είναι μειωμένες, τα περιθώρια μειωμένα, ο κόσμος θα ζορίζεται, ο βερεσές πάει σύννεφο, κλπ; Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να έχει νόημα αυτή η κίνηση. Κυρίως να φύγουν όλοι οι ενδιάμεσοι (αποθήκες, γιατροί, φαρμακοποιοί).
5. Εκτός από τη Αγγλία και μια άλλη χώρα που δεν θυμάμαι, πουθενά στην Ευρωπαική Ένωση δεν περπάτησαν οι αλυσίδες (λόγω νομοθεσίας κυρίως). Γιατί υποθέτουν κάποιοι ότι εδώ θα γίνει κάτι άλλο; Πιο πιθανό μου φαίνεται να συνενωθούν φαρμακεία όπως π.χ. στην Ολλανδια όπου εργάζονται 5+ φαρμακοποιοί σε ένα κατάστημα.
πλακα πλακα μηπως δεν ειναι γραμμενο στα αγγλικα αλλα στα γαλλικα το μνημονιο που συζητησαμε εχθες?...))) φιλε ανωνυμε με βρισκεις σχεδον συμφωνο με το παραπανω σχολιο σου...ουσιαστικα λεμε οτι προσπαθουν μειωνοντας το ποσοστο κερδους,διατυμπανιζοντας το 35% για να δημιουργησουν εντυπωσεις ενω ξερουν οτι δεν ειναι ετσι,να φερουν το μεσο φαρμακειο σε πτωχευση...σου πετανε ολα τα αλλα για να σε τρομοκρατησουν, να σε κανουν να πας απο μονος σου σε διαπραγματευση, να παρεις ενα -5% στο 35, να πιστεψεις οτι γλυτωσες την ταφοπλακα,που τελικα εβαλες ο ιδιος...
ΑπάντησηΔιαγραφήυποθεσεις κανω,προσπαθω να αναλυσω τις κινησεις τους,γνωριζοντας οτι στα ματια καποιων ισως και να γινομαι φαιδρος...
gabriel21
Οι παρατηρήσεις σου βασίζονται στη λογική, η κυβέρνηση όχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλωστε οι επενδύσεις γίνονται με μακροχρόνιο ορίζοντα. (10+ χρόνια)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την καθετοποίηση της αλυσίδας διακίνησης (παραγωγή-χονδρική-λιανική) από τις αλυσίδες δημιουργώντας δικά τους brand, και μηδενίζοντας τα έξοδα προώθησης (βγάζοντας έξω και τους γιατρούς σε δεύτερο χρόνο, με θέσπιση της συνταγογραφίας με δραστική) τα κέρδη θα είναι τρελά!!!
Τρενάκι μας πάνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητάμε απ'οτι είδα σε κάποια blog τη συνταγογραφία με δραστική σαν αντισταθμιστικό όφελος.
Σωστότατο είναι αλλά έτσι κι αλλιώς θα το κάνουν. Ας μη το ζητάμε σαν αντισταθμιστικό.
Έχω το κληρονομικό χάρισμα :)))
Δωρο στη Φαρμακοβιομηχανία εν μεσω κρίσης! Με τι ανταλάγματα; Ενημερώστε κοινωνία και κανάλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφοι σκεφτόμουν γιατί τοση λύσσα απο την πλευρα της κυβερνησης και των φιλικών της καναλιών για το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου. Είδα χτες και τον Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση να λέει για τα φαρμακεια και για το τεράστιο ποσοστό τους. Και λέω δεν μπορεί να είναι όλοι τοσο βλαμμένοι κάτι άλλο τρέχει.
Κάθομαι λοιπον και σκέφτομαι ποιον εξυπηρετεί να πέσει το ποσοστό του φαρμακείου; Και λέω τώρα η φαρμακοβιομηχανία πουλάει 92 (+92) η φαρμακαποθήκη 100(+8) το φαρμακειο 135(+35) σύνολο με ΦΠΑ 148,5 (+13,5). Στα 100 δηλαδή παίρνει η φαρμακοβιομηχανία 62 η αποθήκη 5,5 και το φαρμακειο 23,5 σωστά;
ΑΝ ρίξουν το ποσοστό του φαρμακειου στο 28 που λένε έχουμε 92 για τη φαρμακοβιομηχανία 8 για την αποθήκη και 28 για το φαρμακείο.
Στα 100 δηλαδή παίρνει 65 η βιομηχανία μένει στα 5,5 η αποθήκη και παει στα 19,5 το φαρμακείο. ΦΠΑ για το κράτος και στις δύο περιπτώσεις απο 9.
Τι βλέπω λοιπόν εγώ; Για κάθε 100 ευρώ δίνονται δώρο 3 παραπάνω ευρώ στη Βιομηχανία! Την ώρα της κρίσης που όλος ο λαός υποφέρει γίνεται 3% δώρο στη φαρμακοβιομηχανία. Στα 5 δισ που είναι η φαρμακευτική δαπάνη το δώρο φτάνει τα 150 εκατομύρια ευρω το χρόνο! Παίρνουν απο την τσέπη των φαρμακοποιών για να δώσουν στους βιομήχανους δεν το βλέπετε συνάδελφοι; Ολα για το κεφάλαιο δηλαδή πάλι! Ειναι ντροπή την ώρα των θυσιών του λαού να βολεύεις τους βιομήχανους! Κανονικά θα έπρεπε να τους φτύνει όλη Ελλάδα για την εκβιαστική στάση να λενε οτι δεν θα ξαναφέρουν φάρμακα στην Ελλάδα επειδή έπεσαν οι τιμές. Συνάδελφοι αυτή η στάση, αυτό το ξεπούλημα πρέπει να καταγγελθεί! Στείλτε μήνυμα σε όσους ξερέτε φαρμακοποιούς ή απλούς γνωστούς και φίλους. Είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους διπλάσιο σε αξία απο το Σκανδαλο Βατοπαιδίου. Ποιός και γιατί παίρνει απο την τσέπη 12000 φαρμακοποιών και τα δίνει σε 10 φαρμακοβιομήχανους; Το κάνει απο άγνοια ή έχει και προσωπικό όφελος; Που βρίσκεται η υπόθεση με το 4% που θα έπρεπε να παίρνουν απο τους φαρμακοβιομήχανους με νόμο υπερ των ασφαλιστικών ταμείων; Γιατί έχει θαφτεί απο το 2006; Που είναι τα 500 εκατομύρια που χρωστάει η φαρμακοβιομηχανία για τα έτη 06-07-08-09; 4% απο το να μην παιρνουμε τα λεφτά που χρωστάνε οι φαρμακοβιομήχανοι και 3% απο τις τσέπες των φαρμακοποιών 7% φτάνει το ετήσιο δώρακι στη φαρμακοβιομηχανία. Κατα τα άλλα καημένε συνταξιούχε ζήσε με 400 ευρώ και πλήρωσε για να φάνε τα καημένα παιδιά που κουράζονται πολύ να εισάγουν φαρμακα απο το εξωτερικό. Και μην ξεχάσεις βέβαια να βρίσεις το φαρμακοποιό που σε ταλαιπωρεί οταν κάνει απεργία. Οταν ομως αδειάσουν τα ταμεία και δεν εχουν να σου δώσουν φαρμακα και συντάξεις θα ξέρεις που είναι τα λεφτά σου. Μαζί με αυτα που πάνε να κλέψουν απο τους φαρμακοποιούς ζεστένουν τις τσέπες ακριβών κουστουμιών και αυγατίζουν κάποια εταιρικά κεφαλαια στην Ελβετία
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4573046
ΑπάντησηΔιαγραφήστο τελος του μνημονιου υπαρχουν 2 πινακες...αν κλικαρετε πανω στο δεξι, γραφει τι προβλεπεται για τα κλειστα επαγγελματα...θα βρω ομως και το μεταφρασμενο κειμενο...που θα μου παει:)
gabriel21