Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Tα χάπια μας… στην Άρτα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 19:18
Δ. Κ.
Βούιξε η πόλη της Άρτας από μια κομπίνα με φάρμακα που ήρθε στο φως, μετά από έρευνα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων των Ιωαννίνων.

Ήδη έχει μπει -σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr - λουκέτο σε ένα από τα τέσσερα φαρμακεία που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο της Άρτας εμφανίζεται να έχει μεγάλο έλλειμμα που υπερβαίνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιστορία μάς πάει πολλά χρόνια πίσω, με μια νοσηλεύτρια να είναι η πρωταγωνίστρια στο… «φακελάκι».

Ο γιατρός, λοιπόν, έγραφε το ακριβό φάρμακο στον ασθενή, και συγκεκριμένα σε νεφροπαθείς που το είχαν ανάγκη, το οποίο κόστιζε πάνω από 800 ευρώ. Ο ασθενής πήγαινε στο νοσοκομείο και προμηθευόταν κανονικά το φάρμακό του, δηλαδή έκανε την ένεσή του. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια όμως (οι Αρχές πιστεύουν ότι δεν είναι μόνο εκείνη εμπλεκόμενη), που ήταν στο φαρμακείο του νοσοκομείου, έκανε μεν την πανάκριβη ένεση στο νεφροπαθή, αλλά δεν κολλούσε στο βιβλιάριο του ασθενούς το κουπόνι της αξίας των 800 ευρώ. Κρατούσε το κουπόνι και το εισέπραττε ήσυχα και αθόρυβα από τα «συμβεβλημένα» με εκείνη φαρμακεία, που δεν είναι άλλα από τα τέσσερα της ιστορίας μας. Και έτσι στο νοσοκομείο το έλλειμμα μεγάλωνε, ενώ οι υπόλοιποι… θησαύριζαν.

Όλοι κάνουν λόγο στην πόλη για πολλά και ξεκούραστα επί σειρά ετών λεφτά.

Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… τρεις και το «γεφύρι της… αρπαχτής» γκρεμίστηκε! 
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 19:18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου