Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Νέα Επίθεση στο φάρμακο! Διαβάστε το!!!!

«Ράμπο» κατά της φοροδιαφυγής επιστρατεύει η κυβέρνηση

ΑΠΕ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αθήνα

Τους «Ράμπο» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιστρατεύει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πάταξης μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, όπως των σκανδαλωδών προμηθειών στα νοσοκομεία. Η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί θα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και θα κινείται συντονισμένα κατά τα πρότυπα της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με το Βήμα, ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων ατόμων από ποικίλες ειδικότητες ώστε να καλυφθούν διάφορες πλευρές του οικονομικού εγκλήματος.

Επίσης, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες στην πρόσληψη 100 επιπλέον υπαλλήλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν διοικητικά τη νεοσύστατη υπηρεσία.

Επικεφαλής της νέας υπηρεσίας είναι πολύ πιθανόν να είναι ο εισαγγελέας Β.Φλωρίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με το οικονομικό έγκλημα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιθυμούσε εξαρχής να στελεχωθεί η νέα υπηρεσία με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης σε θέματα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και «σπασίματος» κωδικών, με ειδικευμένους φοροτεχνικούς, λογιστές και ειδικούς στα οικονομικά της Υγείας και στον κύκλο του φαρμάκου.

Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν πολλοί ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα λογιστικά. Αντιθέτως, γνώστες των οικονομικών της Υγείας και φοροτεχνικοί, οι οποίοι να διαθέτουν τις ειδικές γνώσεις που χρειάζεται η υπηρεσία αυτή, εμφανίστηκαν πολύ λίγοι είτε επειδή δεν υπάρχουν τόσοι ειδικοί στην Ελλάδα είτε διότι, ειδικά στον χώρο της Υγείας, ένα ολόκληρο σύστημα κινείται γύρω από τις φαρμακευτικές εταιρείες.


Το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης είναι τόσο σημαντικό ώστε χθες προκάλεσε θύελλα στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για θέματα του υπουργείου Εργασίας, με τους βουλευτές (Εμμ. Σκουλάκης, Π.Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Β. Εξαρχος) να ζητούν με έντονο τρόπο εξηγήσεις από τον λιγότερο αρμόδιο υπουργό, καθώς υπεύθυνες για αυτό είναι οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε στους βουλευτές ότι, αν ήταν μικρότερη η δαπάνη για τα φάρμακα, δεν θα υπήρχε μείωση στις χαμηλές συντάξεις ούτε περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων. «Εμείς είπαμε στην τρόικα ότι θα μειώσουμε τη δαπάνη αυτή, αλλά δεν μας πίστεψαν» είπε ο υπουργός Εργασίας.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. Ανάσταση!! Συνάφελφοι εκει ειναι τα λεφτά! Μην φοβάστε αυτή είναι η σωστή πολιτική! Δεν ειναι επίθεση στο φάρμακο, επίθεση στα λαμόγια είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή